Sokolské koupaliště

0 Komentářů

V roce 1939 byla pod vedením místního stavitele pana Přikryla zahájena výstavba sokolského koupaliště v Chaloupkách. Stavbu podpořila i obec a bylo na ní zaměstnáno vice jak dvacet místních občanů.  Koupaliště mělo dva bazény – jeden malý pro děti, druhý standartní s hloubkou asi  od 1,4 m do 4m.

Areál byl oplocený, plochy zpevněné, převlékárny a lehátka dřevěná. Bylo tam i hřiště pro míčové sporty. Součástí byl i kiosek s drobným občerstvením, který provozoval správce.

Koupaliště bylo veřejností hojně navštěvováno, pořádaly se zde závody, v rámci výuky tam chodila i škola.

,

Postupem let, ale areálu byla věnována malá pozornost, obec mnoho prostředků do oprav nevěnovala. Budovy a vybavení postupně zchátralo a  provoz postupně zanikal.  Ještě okolo roku 1978 se pokusili členové mládežnického hnutí bazény vyčistit a udržet v provozu, ale na záchranu to nestačilo. Areál zcela zpustl, stavby se rozpadly, náletové dřeviny se divoce rozrostly, bazény plné kalné vody a bláta obsadili obojživelníci a hmyz.

V současné době /2022 – 2023/ se pokouší Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových marně pozemky prodat. Pravidla jsou taková, že stát nabízí toto torso za 1,1 milionu korun. Je nereálné, že by takovou “hrůzu” někdo koupil a pokud by se snad našel někdo, kdo by tam chtěl udělat něco smysluplného, tak by měl být naopak dobře odměněn.

Štítky: 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky

Nejnovější komentáře

Obec Tršice