Pro všechny návštěvníky

0 Komentářů

Tyto stránky vznikly proto, aby jste nás mohli kdykoliv navštívit. Chceme vám dát možnost nahlédnout do bohatého archívu, který vytvořili občané naší obce i blízkého okolí. V průběhu let věnovali muzeu mnoho písemností, fotografií, dokumentů, předmětů a zaznamenaných vzpomínek. Naším cílem je tyto poklady zachovat pro budoucí generace. A pokud doma někde na půdě najdete zapomenuté podobné artefakty a již je sami nechcete dále uchovávat, tak nás prosím kontaktujte a my rozšíříme sbírky.
Naše prostory nám nedovolují vystavit vše a proto každým rokem obměňujeme stálou expozici. Nemáme stálou otevírací dobu, ale není problém se domluvit a prostory zpřístupnit. Rádi uvítáme školy, turisty, seniorské kluby, rodáky, rodiny na výletě, badatele a zájemce o místní historii.
Těšíme se na vás.


Štítky: 

One Reply to “Pro všechny návštěvníky”

  1. Dobrý den,
    v Tršicích čp. 91 v prostředním mlýně byl mlynářem Anton Pračka a jeho syn Martin, který v roce 1847 zemřel. Jedním z jeho synů byl Julius nar. 1847, v letech 1875 až 1901 přednosta železniční stanice Korunka-Jelení, ta se dnes jmenuje Čermná nad Orlicí. Osobností astronomie v naší republice byl jeho syn Ladislav. Zajím se velmi o historii města Horní Jelení a prosím o informace, které by mohly být ve Vaší kronice nebo dalších písemnostech o rodu Pračkových (ne do minulosti, to jsem si našel v matrikách), ale zejména životní pouť Julia Pračky z Moravy do Čech, když se matka znova provdala, jejím druhým manželem byl František Plaček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky

Nejnovější komentáře

Obec Tršice